May 11, 2015

幾天一日語(居酒屋菜單日翻中英)|Once Every Few Days Japanese Lesson 7 (Izakaya Menu)

好,去日本自助必去居酒屋
為了讓大家更看得懂居酒屋菜單,特別開課教大家一些日文菜單的中文~
這篇會隨時補充菜單菜色,有需要特別增加的也可以跟我說!
So here are some dishes you might see on a Japanese Izakaya menu. I translated the Japanese into both Chinese and English! SO, enjoy your meal without not knowing what you are eating!

酒類(アルコール)
ビール :啤酒 / Beer
お酒(日本酒):日本酒 / Japanese Sake(我的最愛)
焼酎:燒酒 / Liquor
梅酒:梅酒 / Plum Flavored Alcohol
ハイボール:威士忌混汽水 / Whiskey + Carbonated water (日本少女最愛)
サワー:沙瓦 / Sour
カクテル:雞尾酒 / Cocktail
ワイン:紅酒 / Wine



其他飲料
ノンアルコール:無酒精性飲料 / Non-alcohol Drinks
ソフトドリンク:軟性飲料 / Softdrink
ジュース:果汁 / Juice
お茶:茶 / Tea
コーヒー:咖啡 / Coffee
水(みず)・お冷やし:水 / Water

前菜類(アペタイザー)
サラダ:沙拉 / Salad
ラーメンサラダ:拉麵沙拉 / Ramen Salad
ポテトサラダ:馬鈴薯沙拉 / Potato Salad
シーザーサラド:凱薩沙拉 / Caesar Salad

魚類(さかな)
刺身(さしみ):生魚片 / Sashimi
マグロ(まぐろ):鮪魚 / Tuna
サーモン:鮭魚 / Salmon
ひらめ(ヒラメ):比目魚 / Flatfish
たい: 鯛魚 / Snapper
縁側(エンガワ):魚翅邊邊 / Fin
アジ:鰺  / Horse Mackerel
サバ(鯖):鯖魚 / Mackerel
いわし(鰯):吻仔魚 / Anchovy

主菜類(メインコース)
玉子焼き(たまごやき):玉子燒 / Japanese Egg Roll
焼きそば:日式炒麵 / Japanese fried noodles
うどん:烏龍麵 / Udon
ライス:飯 / Rice
ピザ:披薩 / Pizza
ナン:印度烤餅 / Indian Nan
カレー:咖哩 / Curry
おにぎり:飯糰 / Onigiri
お好み焼き:大阪燒 / Okonomiyaki

炸物、串燒類(揚げ物、串)
ポテトフライ:薯條 / French Fries
唐揚げ:炸物 / Fried foods
サイコロステーキ:骰子牛 / Beef Cubes
焼き餃子:煎餃 / Fried Dumplings

甜點類(デザート)
ケーキ:蛋糕 / Cake
パフェ:聖代 / Parfait
アイスクリーム:冰淇淋 / Ice Cream

調味料(ちょうみりょう)
塩(しお):鹽巴 / Salt
胡椒(こしょう):胡椒 / Black Pepper
たれ:醬汁 / Sauce
酢(す):醋 / Vinegar
醤油(しょうゆ):醬油 / Soy Sauce
チリ:辣椒 / Chili Pepper

No comments:

Post a Comment